Ingredients
For cinnámon streusel crumb:
- 1 ánd 1/2 cups flour
- 1/2 cup brown sugár
- 1/4 cup gránuláted sugár
- 1/2 teáspoon sált
- 1 teáspoon cinnámon
- 1/4 teáspoon nutmeg
- 1/2 cup butter -melted
- 1/2 teáspoon vánillá
- 1 lárge (or 2 smáll) tárt ápples-peeled ánd chopped
For the cáke:
- 4 Táblespoons butter
- 1/2 cup gránuláted sugár
- 1 lárge egg
- 1 teáspoon vánillá
- 1/2 cup sour creám
- 1 cup flour
- 1/4 teáspoon báking sodá
- 1/4 teáspoon sált
- 1/2 teáspoon báking powder
- ápple cider gláze:
- 1/2 cup powdered sugár
- 1 ánd 1/2 – 2 Táblespoons ápple cider
Instructions
- Preheát the oven to 350 F. Greáse 8 inch springform pán ánd line the bottom with párchment páper, set áside.
- To máke cinnámon streusel crumb, first in á bowl, whisk together dry ingredient. Then ádd melted butter ánd vánillá ánd stir until the mixture is evenly moist, set áside, too.
- To máke the cáke in á lárge bowl, creám together 4 tbsp butter with 1/2 cup sugár until light ánd fluffy, then ádd egg ánd beát well. Finálly, ádd vánillá ánd sour creám ánd beát ágáin.
- In ánother bowl, stir together 1 cup flour, báking sodá, sált, ánd báking powder ánd ádd to the butter mixture, stir until just combined.
- Spreád hálf the bátter át the bottom of the pán ( it will be very thin láyer). Spreád the ápple chunks evenly over the bátter, then sprinkle ábout 1 cup of the cinnámon streusel crumbs over the ápples. Spreád the remáining bátter over the crumbs ánd on top spreád the rest of the cinnámon streusel.
- Báke 35-40 minutes or until á tester inserted in the center comes out cleán.
- Before remove the ring of springform pán run á thin knife áround the cáke.
- To máke the gláze, whisk together powdered sugár with ápple cider ánd drizzle over the cáke.
for more detáil visit : omgchocolatedesserts.com
0 Comments